După trei ani de experimente și investiții, fostul ministru al Agriculturii și ex-ambasadorul R. Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, a lansat pe piață un nou produs - usturoiul negru. El spune că acest aliment are „beneficii uimitoare pentru sănătate”.

„Usturoiul negru a apărut pentru prima dată în Japonia și Republica Coreea în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, unde a fost creat ca remediu pentru diverse probleme de sănătate și ca ingredient culinar. Spre deosebire de procesele tradiționale de fermentație utilizate pentru alimente precum varza murată și kimchi, usturoiul negru este produs printr-o metodă unică care implică fermentarea usturoiului proaspăt într-un mediu controlat timp de câteva săptămâni și nu implică adăugarea de substanțe chimice sau aditivi”, a scris Vasile Bumacov pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.
Potrivit lui, în procesul de fermentare se generează melanoidină, o substanță care duce la înnegrirea cățeilor de usturoi.
Vasile Bumacov mai spune că aroma usturoiului negru amintește de oțetul balsamic, de prunele, strugurii sau smochinele uscate, iar cantitatea de oxidanți este de cinci ori mai mare decât în usturoiul proaspăt.