În ceea ce privește consistența, se dovedește a fi asemănătoare cu stafidele sau smochinele. Astfel, toate proprietățile sale dobândite sunt 100% de origine naturală. Proprietăți energetice La 100 g de usturoi negru, valoarea energetică medie globală este de 149 kcal. Distributie. Proteine: 17%, în greutate - 6,5 g Grăsimi: 3%, în greutate - 0,5 g Carbohidrați: 80%, în greutate - 29,9 g. Toată lumea s-a obișnuit de mult cu o astfel de publicitate și îi acordă puțină atenție. Cu toate acestea, multe studii indică faptul că acest produs special contracarează foarte eficient răceala și procesele inflamatorii fără a crea efecte secundare. În plus, are un efect foarte benefic asupra sistemului circulator, ajutând excelent la eliminarea aterosclerozei, stabilizând tensiunea arterială și stimulând funcția inimii. De asemenea, are un efect benefic asupra elasticității vaselor de sânge, a diviziunii celulare și a creșterii.

Ce este acest produs misterios? În exterior, este doar o ceapă veche.

Și nu degeaba una dintre metodele sale de producție în SUA a fost înregistrată ca tehnologie de creare a usturoiului învechit.

Brevetul descrie principii aparent simple, dar în realitate utilizează echipamente speciale și parametri climatici verificați ai mediului extern. Usturoiul cu adevărat negru este usturoiul obișnuit fermentat la o temperatură destul de ridicată. In acest scop se afla in conditii speciale timp de 1 luna. În acest moment, are loc fermentația, care este facilitată de concentrația mare de zaharuri și aminoacizi din compoziția sa. În timpul fermentației, se formează melanoidină, care conferă produsului culoarea neagră. Aceeași melanoidină cu care suntem familiarizați din crusta crocantă maro închis a pâinii sau de culoarea kebabului bine făcut. După fermentare, conținutul de antioxidanți și fructoză din produs crește semnificativ.

Potrivit Nutrition Research and Practice, 2009, usturoiul negru are de două ori mai multă cantitate de antioxidanți decât usturoiul alb, iar capacitatea sa antioxidantă (TEAC) este de 38 µmol/g, comparativ cu 13 µmol/g pentru usturoiul obișnuit. În plus, datorită conținutului de microorganisme care fermentează, apar proprietăți antibiotice. În general, compoziția produsului finit este foarte complexă, dar un număr mare de nutrienți activi biologic stimulează bine sistemul imunitar uman.

Astfel, provoacă un efect de întinerire, acționând ca un „elixir al tinereții”

După fermentare, calitățile gastronomice se schimbă semnificativ și ele. Usturoiul își pierde complet proprietățile iritante și capătă un gust foarte dulce, care amintește de melasa cu un ușor postgust de sos de soia cu o tentă de usturoi. În general, acest lucru creează un gust care amintește de umami scandalos.

Tags:tag2

Related Posts